Met een zonneboiler kunt u uw woning volledig laten draaien op zonne-energie, wat aardig wat gunstige resultaten met zich meebrengt. Benieuwd naar de vele voordelen van een zonneboiler? Wij sommen ze even voor u op.

 

Voordeel 1: Altijd warm water

Met een zonneboiler kunt u dag in en dag uit genieten van aangenaam warm water om te douchen, koken of andere huishoudelijke taken uit te voeren.

 

Voordeel 2: Goed voor het milieu

Met een gewone boiler heeft u een negatieve invloed op het milieu. Met een zonneboiler, die geen CO² uitstoot tijdens het gebruik, kunt u zowel genieten van warm water als uw ecologische voetafdruk een beetje verkleinen.

 

Voordeel 3: Minder kosten

Met een zonneboiler kunt u ook uw energiefactuur aanzienlijk verlagen. U maakt immers gebruik van een gratis bron, de zon. Met een zonneboiler betaalt u ongeveer 60 procent minder voor energie dan bij een traditionele boiler.

 

Voordeel 4: Makkelijke installatie

Als u een zonneboiler wenst, dan kunt u die ook in een bestaand systeem toevoegen. Iedere zonneboiler heeft een makkelijk en herkenbaar systeem om het correct te monteren op zowel gewone daken als ook op platte daken.

 

Voordeel 5: Simpel onderhoud

Als u een zonneboiler laat installeren, hoeft u geen tijd en energie te voorzien om die te onderhouden. Als u de zonneboiler een keer in het jaar nakijkt, dan kunt u er jarenlang van genieten. Om de vijf jaar moet u ook eens de koelvloeistof (laten) vervangen.

 

Voordeel 6: Perfecte geleider

Het rendement van een zonneboiler is hoger dan een traditionele boiler. Daarboven op is het ook nog eens hoger dan het rendement van zonnepanelen. Water is namelijk de perfecte geleider en kan zo sneller de zonne-energie omzetten tot warm water.

 

Zonneboilers van FREVA

Hebben de vele voordelen van een zonneboiler uw aandacht getrokken? Bij FREVA kunt u terecht om een zonneboiler te laten installeren. Woont u in Wingene, Tielt of ergens anders in West- of Oost-Vlaanderen, dan komt het professionele en ervaren team van FREVA graag uw eigen zonneboiler plaatsen.

Heeft u interesse om een zonneboiler te kopen of heeft u nog extra vragen die niet op onze website worden beantwoord, neem dan contact met ons op.