Bij FREVA leven we ons graag uit met grotere werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld volledige badkamerrenovaties of het plaatsen van vloerverwarming. Toch halen wij als loodgieter ook onze neus niet op voor kleine werkjes, integendeel. De variatie houdt ons scherp om iedere dag de beste resultaten te boeken. Op basis van onze dagelijkse ervaringen, geven we u graag enkele eenvoudige tips mee die frustraties én kosten kunnen besparen.

Verstoppingen? Liever voorkomen dan genezen

Als loodgieter worden we regelmatig opgebeld voor verstoppingen. Dat kan uiteraard voorvallen en wij komen graag ter plaatse voor een oplossing, maar soms is het ook mogelijk om preventief te werk te gaan.

De belangrijkste tips zijn voor de hand liggend, maar worden vaak niet nageleefd. Het doucheputje tijdig legen, minder toiletpapier gebruiken en niet zomaar alles doorspoelen in het toilet of de gootsteen bijvoorbeeld. Kleine aandachtspunten, die verstoppingen toch kunnen voorkomen. Wacht bovendien niet tot een leiding helemaal verstopt is, maar contacteer ons liefst voordien al. Bij een gedeeltelijke verstopping kunnen we het probleem sneller oplossen.

Hoge energiekosten? Bespaar op uw verwarming

Na de tips voor uw sanitair, geven we graag nog enkele tips mee voor uw verwarming. De hoge energiekosten domineerden de voorbije maanden het nieuws, waardoor het mooi meegenomen is om deze kosten wat te drukken. Dat kan door enkele bijsturingen van uw verwarming. Een cv-ketel verbruikt namelijk aardig wat energie, waardoor het aangewezen is om hier wijs mee om te springen.

Een eerste tip is om de ruimte die u wil verwarmen niet groter te maken dan nodig. Laat bijvoorbeeld geen deuren openstaan, zodat u de hal of bovenverdieping niet onnodig verwarmt. Met de huidige, moderne thermostaten kan u ook perfect op een slimme manier uw temperatuur bepalen. Verwarming uitschakelen terwijl u slaapt of werkt, maar tijdig aan het werk zetten voor de tijd dat u thuis bent? Geen probleem en efficiënt! Een laatste hapklare tip is het gebruiken van radiatorfolie. Door deze folie achter uw radiatoren te plaatsen, wordt de warmte in uw woning gestraald en ontsnapt deze niet langs de muren naar buiten.

Reken op FREVA als loodgieter in regio Wingene en Tielt

Vragen over uw badkamer, verwarming of sanitair? Nood aan een loodgieter in Wingene, Tielt of de ruime omgeving? Dan staat FREVA graag voor u paraat. Wij zijn actief in de volledige provincies West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Wij nemen alle onderhouds- en herstellingswerken voor onze rekening, maar staan ook in voor de plaatsing van volledig nieuwe installaties. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer info.